Hazır Olun! Pekin 2022

2022-01-20

Resmi olarak “24. Kış Olimpiyat Oyunları” ve yaygın adıyla “Pekin 2022” olarak bilinen 2022 Kış Olimpiyatları, 4 – 20 Şubat 2022 tarihleri arasında Pekin’de ve Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki komşu Yanqing ve Chongli kasabalarının yakınındaki yerlerde gerçekleşmesi planlanan uluslararası birçok sporu barındıran bir kış etkinliğidir.

Pekin,2015 yılının Temmuz ayında Kuala Lumpur’daki IOC oturumunda ev sahibi şehir olarak seçildi. 2022 Kış Olimpiyatları Çin’deki ilk ve Doğu Asya’da artarda yapılacak olan 3 olimpiyatın sonuncusu olacak. (Daha önce 2018’de Güney Kore – Pyeongchang’da ve 2020’de Japonya Tokyo’da Yaz Olimpiyatları yapılmıştı.)

2008 Yaz Olimpiyatları sonrasında yine Pekin’de yapılacak ikinci genel Olimpiyatlar Çin’de yapılacak. Yani Kış Olimpiyatları’na ilk kez daha önce Yaz Olimpiyatları’nda ev sahipliği yapmış bir şehir ev sahipliği yapacak. Başlangıçta 2008 Oyunları için inşa edilmiş olan mevcut 4 kapalı mekanın yanında Pekin Ulusal Stadyumu (açılış ve kapanış törenleri için) kullanılacaktır.

2022 Kış Olimpiyatları’nın 7 spor dalında 15 disiplinde rekor 109 etkinlik içermesi planlanıyor. Bu durum, 2018 yılından itibaren 7 etkinliğin bir artışını temsil ediyordu.

  • Erkekler ve kadınlarda büyük hava serbest stili
  • Kadınlarda monobob
  • Serbest stil kayak antenlerinde karma takım yarışmaları
  • Kayakla atlama
  • Snowboard kros
  • Kısa pist sürat pateninde karma bayrak yarışları 2018 yılının Temmuz ayında yeni eklenen etkinliklerdendi.

Çifte olimpiyatların şehri olan Pekin, Çin’in gelişimine tanık olmakla birlikte Doğunun geleneklerini de temsil ediyor. Bakalım bu “Kış Olimpiyatları” nasıl bir ihtişam getirecek veya dünyanın gelişimine nasıl öncülük ederek yeni bir akım oluşturacak.

Çin kültürü geniş ve derindir. Dolayısıyla olimpiyat ruhu ile birlikte insanlık için ortak bir geleceğe sahip bir topluluğun dayanışma ruhunu şekillendirecektir. Pekin Olimpiyatları’nın dünya barışını ve kalkınmasını getirmesi ve gelecek için güzel bir vizyon oluşturması bekleniyor.

Disconoscimento: questo articolo è stato ristampato da altri supporti e ha lo scopo di trasmettere più informazioni. Tutte le risorse di questo sito sono raccolte su Internet e lo scopo della condivisione è per l'apprendimento e il riferimento di tutti. In caso di violazione del copyright o della proprietà intellettuale, lasciaci un messaggio.